Atölye Amaçları:
Aileler, olumlu tutum geliştirmenin ve sorumluluk alarak planlama yapmanın, gelecekteki başarı ve mutluluğa etkisini inceler. Kaygıyı, kaygıyı oluşturan sebepler ve yönetme becerisi olarak psikolojik dayanıklılık derinlemesine ele alınır. Farkında olarak ya da olmayarak sergilenen ve gelişimi engelleyebilecek inanç ve tutumların aile içi iletişime etkisini ve bu inanç/tutumların kaygıya nasıl dönüştüğünü tartışılır. Beklentilerini açıkça ifade edecekleri güvenli bir ortamda, gerçekçi beklentiler üzerinde hemfikir olunur.
Atölye Kazanımları:
- Kariyer karar sürecinde ailenin öğrenciden ve öğrencinin kendisinden beklentileri üzerine çalışılarak, benlik kavramları (ideal benlik, gerçek benlik ve olması gereken benlik) irdelenir.
- Gerçekçi ve gerçekçi olmayan beklentiler birbirinden ayrılır.
- Duygu durumu olarak kaygı tanımlanır. Kaygı ile ilgili fizyolojik tepkiler anlaşılır.
- Yeterince zeki değilim, başa çıkamam, beceremem, onlar benden daha iyi gibi kaygıyı tetikleyen olumsuz otomatik düşüncelerinin neler olduğu tespit edilir.
- Çaba göstermenin, beceri geliştirmenin ve sorumluluk almanın kaygıyı yönetmedeki rolü değerlendirilir.
- Yaşamı yönetmede etkili olan psikolojik dayanıklılık/yılmazlık becerisinin ne olduğu öğrenilir.
- Kararlarını farkında olmadan etkileyen, içgüdüler, ihtiyaçlar, duygular, inançlar ve değerler gibi içsel faktörlerin kaygı ile ilişkisini incelenir.
Not: Eğitim sonunda katılımcılara Kariyer Planlamasında Aile içi Etkili İletişim: Kaygıdan Psikolojik Dayanıklılığakatılım belgesi verilir.
Soru ve Yorumlarınız
Atölyeler ve eğitimlerimiz ile ilgili soru ve yorumlarınızı bizimle paylaşınız.